MENTES

Hozzávalók
  • 2 db banán
  • 2 db tojás
  • 1 ek. kakaópor
  • 1 ek nyírfacukor
  • 1 kk. citromlé
  • 100 g cukormentes étcsoki
  • 50 g kókuszliszt
  • 40 g kókuszreszelék
  • 150 ml mandulatej
  • csipet só
  • fél kk. szódabikarbóna
Eperhab:
  • 400 g fagyasztott eper
  • 200 ml cukrászhab
 

Kókuszos-csokis mini desszert

A száraz hozzávalókat összekeverjük. A banánokat turmixoljuk, majd hozzá adjuk a felvert tojásokat, és a megolvasztott étcsokit. Összekeverjük a többi hozzávalóval, majd végül a tejet is hozzáadjuk.

Szilikon formába kanalazzuk, vagy ha nincs egy tepsibe, vagy tortaformába is tökéletes lesz 🙂

Előmelegített sütőben 180 fokon kb 20 percig sütjük.

A tetejét megkenhetjük eperhabbal:) Az eperhab elkészítéséhez az epret tegyük fel főzni egy kanál vízzel. Mikor puha turmixoljuk össze. A habot verjük fel kemény habbá, majd keverjük össze a turmixolt eperrel. Nyomózsákba töltjük és a kis tortákra nyomjuk.