Almás-diós linzer torta
Elkészítjük a linzer tésztát.
A liszthez morzsoljuk, vagy reszeljük a hideg vajat. Majd hozzá adagoljuk a többi hozzávalót is.
Összegyúrjuk a tésztát, és a hűtőbe tesszük 20 percre.
Amíg pihen a tészta az almát lereszeljük, majd megpároljuk. Hozzáadjuk a cukrot és kihűtjük.
A lekvárt a dióval összekeverjük.
Kinyújtjuk a tésztánkat, majd egy tortaformával kerek formára szaggatjuk.
Sütőpapírral kibéleljük a tortaforma alját és belehelyezzük a tésztát. Előmelegített sütőben 180 fokon 5 percig elősütjük.
Majd kivéve a sütőből, rákanalazzuk a lekváros diós masszát, és az almát. A tetejére hosszú csíkokat vágunk a megmaradt tésztából.
A sütőbe visszatéve még kb 20 percig sütjük.