BABAMAMA

Hozzávalók
Piskóta:
  • 170 g köles
  • 5 dl kókusztej
  • 40 g vaj
  • 4 tojás
  • 2 ek. nádcukor a köleshez
  • 2 ek. nádcukor a tojáshoz
  • fél citrom leve
  • csipet só
Meggy krém:
  • 300 g fagyasztott megy
  • 3 ek. vaníliás pudingpor
  • 1 kk. fahéj
 

Meggyes köles torta

A kölest a kókusztejbe feltesszük főni. Adunk hozzá egy csipet sót, cukrot és a vajat. Alacsony hőfokon főzzük, amíg megpuhul. Amikor már megpuhult és magába szívta a folyedékot, öntsük át egy másik edénybe, hogy kihűljön.

A krémhez a meggyet tegyük fel főni. Majd ha levet engedett adjuk hozzá a pudingport és a fahéjat.

A tojásokat válasszuk szét. A sárgáját keverjük habosra a cukorral. A fehérjét pedig verjük kemény habbá. A sárgáját keverjük el a kölessel és a citrom levével. Majd adjuk hozzá a tojáshabot is.

Öntsük a masszát egy kapcsos tortaformába.

180 fokon kb. 30 percig süssük.

Ha kész, borítsuk be a meggyszósszal.