GLUTÉNMENTES

Hozzávalók
  • 5 tojás
  • 5 ek. darált mandula
  • 5 ek. nyírfacukor
Hozzávalók az alma töltelékhez:
  • 6-7 db alma
  • 2 ek. nyírfacukor
  • 1 kk. fahéj
Hozzávalók a krémhez:
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml cukormentes habtejszín
  • 1 ek. nyírfacukor

Almás krémes

A piskótához a tojásokat géppel habosra keverjük. Amikor már fehér a hab, hozzáadjuk a nyírfacukrot, és így keverjük még néhány percet. Majd mehet bele a mandula, amit már kézzel keverjünk hozzá.

Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 20 percig sütjük.

Amíg sül, elkészítjük az almát és a krémet. Lereszeljük az almát, majd az édesítővel feltesszük párolni. Hozzáadjuk a fahéjat is. Forralásig pároljuk.

A krémhez habbá verjük a tejszínt, hozzákeverjük a mascarpone sajtot és az édesítőt.

A kihűlt piskótára először az almát kenjük, majd a tetejére a mascarpone krémet. Megszórhatjuk fahéjjal:)

Ajánlott hűtőbe tenni, mert a krém lágy:)

Almás krémes