Almás krémes
A piskótához a tojásokat géppel habosra keverjük. Amikor már fehér a hab, hozzáadjuk a nyírfacukrot, és így keverjük még néhány percet. Majd mehet bele a mandula, amit már kézzel keverjünk hozzá.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 20 percig sütjük.
Amíg sül, elkészítjük az almát és a krémet. Lereszeljük az almát, majd az édesítővel feltesszük párolni. Hozzáadjuk a fahéjat is. Forralásig pároljuk.
A krémhez habbá verjük a tejszínt, hozzákeverjük a mascarpone sajtot és az édesítőt.
A kihűlt piskótára először az almát kenjük, majd a tetejére a mascarpone krémet. Megszórhatjuk fahéjjal:)
Ajánlott hűtőbe tenni, mert a krém lágy:)