GLUTÉNMENTES

Hozzávalók
Piskóta:
  • 7  tojás
  • 8 ek. darált mandula
  • 4 ek. nyírfacukor/xilit
Krém:
  • 200 g mascarpone
  • 200 g túró
  • 4 ek. nyírfacukor/xilit
  • 400 g eper

Cukor- és lisztmentes piskótarolád

A tojásokat géppel habosra keverjük, mikor már majdnem kész, hozzá keverjük az édesítőt. Így keverjük még néhány percig. Majd kézi habverővel óvatosan beleforgatjuk a mandulát is.

Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25 percig sütjük.

Amíg készül a piskóta, elkészítjük a krémet. A mascarponét elkeverjük a túróval. Hozzáadjuk az édesítőt, és a kis kockára vágott epret.

Mikor a piskótánk elkészűlt, kiborítjuk a tepsiből, lehúzzuk róla a sütőpapírt. Konyharuhával feltekerjük, és így hagyjuk kihűlni.

Ha a piskótánk kihűlt, megkenjük a krémmel és feltekerjük.

Cukor- és lisztmentes piskótarolád