GLUTÉNMENTES

Hozzávalók
Piskóta:
  • 6 db tojás
  • 6 ek. rizsliszt
  • 2 ek. darált mandula
  • 4 nagyobb bio répa reszelve
  • 2 ek. selyemfűméz
  • 1 kk. szódabikarbóna
  • fél citrom leve
  • 1 dl mandulatej
Krém:
  • 500 g mascarpone
  • 2 kk. vanília aroma
  • 4 ek. nyírfacukor
 

Répatorta tekercs

Tökéletes répatorta piskóta tekercsbe öltöztetve:)

A tojásokat kettévalasztjuk. A fehérjét habbá verjük, a tojások sárgáját pedig a többi hozzávalóval elkeverjük. Összeforgatjuk a tésztát.

Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát. 180 fokon kb 15 percig sütjük.

A kész piskótát nedves konyharuhával feltekerjük és így hagyjuk kihűlni.

Krém elkészítése:

A krém hozzávalóit kikeverjük. Ha a piskóta kihűlt, megkenjük a mascarpone krémmel és feltekerjük. A piskóta külső felét is megkenjük krémmel. Tetejére tehetünk reszelt répát.