KEDVENCEIM

Hozzávalók
Piskóta:
  • 7 tojás
  • 7 ek. rizsliszt
  • 7 ek. nádcukor
Krém:
  • 500 g mascarpone
  • 300 g fehércsoki
  • 1 dl növényi tej
  • néhány csepp citromlé
Tetejére:
  • áfonya, pisztácia

Fehércsokis mascarpone torta

A piskótához a tojásokat géppel habosra keverjük. Hozzáadjuk a cukrot és így keverjük még néhány percig. Miután szép habos, egy kanál segítségével hozzá keverjük a lisztet. Sütőpapírral bélelt, kapcsos torta formába öntjük.

Előmelegített sütőben (160 fok) kb 35-40 percig sütjük. Ne nyitogassuk a sütőt, nehogy össze essen a piskóta 🙂

Amíg sül a piskótánk, felolvasztjuk a csokit és a tejjel kikevert mascarponehoz adagoljuk. Hozzá adunk pár csepp citromlevet, és így keverünk rajta néhányat.

Amikor a piskótánk elkészült, hagyjuk kihűlni.

2-3 felé vágjuk a piskótát. Az alsót megkenjük krémmel, rá a piskóta. Majd ismét krém következik.

Áfonyával és pisztáciával díszítettem.