Hortobágyi palacsinta
Ahogy én készítem:)
A hagymát apróra vágjuk, és serpenyőben olajon megpuhítjuk. Hozzá adjuk a darált húst. Fehéredésig pirítjuk, majd a tűzről levéve belekeverjük az apróra vágott paprikát, paradicsomot, pirospaprikát. 1.5 dl vízzel felöntjük, majd sózzuk, ízesítjük. Így főzzük még fedő alatt 15 percig.
A palacsintához a hozzávalókat géppel összekeverjük. Hűtőben pihentetjük 10 percet. Majd serpenyőben kisütjük.
Az elkészült hús mártást leszűrjük, hogy a leve külön legyen.
A hússal megtöltjük a palacsintákat, és hőálló tálba sorakoztatjuk.
Kevés paprikás lével meglocsoljuk. Hagyjunk belőle a kész palacsintára is.
Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük 5-10 percet.
Tálalásnál meglocsoljuk egy kis paprikás lével, majd tejfölt csöpögtetünk rá.