KEDVENCEIM

Hozzávalók
Töltelék:
  • 600 g  darált hús
  • 350 g tejföl
  • 1 fej hagyma
  • 1 paprika
  • 2 paradicsom
  • 1 ek. pirospaprika
  • 1,5 dl víz
Palacsinta:
  • 500 ml tej
  • 300 g zabpehely liszt
  • 50 g teljes kiőrlésű liszt
  • 4 tojás
  • 2 dl ásványvíz
  • csipet só

Hortobágyi palacsinta

Ahogy én készítem:)

A hagymát apróra vágjuk, és serpenyőben olajon megpuhítjuk. Hozzá adjuk a darált húst. Fehéredésig pirítjuk, majd a tűzről levéve belekeverjük az apróra vágott paprikát, paradicsomot, pirospaprikát. 1.5 dl vízzel felöntjük, majd sózzuk, ízesítjük. Így főzzük még fedő alatt 15 percig.

A palacsintához a hozzávalókat géppel összekeverjük. Hűtőben pihentetjük 10 percet. Majd serpenyőben kisütjük.

Az elkészült hús mártást leszűrjük, hogy a leve külön legyen.

A hússal megtöltjük a palacsintákat, és hőálló tálba sorakoztatjuk.

Kevés paprikás lével meglocsoljuk. Hagyjunk belőle a kész palacsintára is.

Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük 5-10 percet.

Tálalásnál meglocsoljuk egy kis paprikás lével, majd tejfölt csöpögtetünk rá.