KEDVENCEIM

Hozzávalók
Tésztához:
  • 200 g teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 100 g darált mandula
  • 210 g vaj (olvasztott)
  • 2 tojás
  • 1 tojássárgája
  • 1 ek. nádcukor
  • 1 ek. víz
  • csipet só
Krémhez:
  • 500 g túró
  • 1 tojás
  • fél citrom leve és héja
  • 80 g tejföl
  • 3 ek. nádcukor
Tetejére:
  • Baracklekvár
  • 4 tojásfehérje
  • 2 ek. nádcukor

Rákóczi túrós pite

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd fóliába csomagolva 1 órára a hűtőbe tesszük.

Addig a túrókrém hozzávalóit összekeverjük.

A pihentetett tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, majd egy pite formába tesszük. Előmelegített sütőben 180 fokon 10 percig elősütjük, majd rákenjük a túrókrémet és még 15 percig vissza tesszük sülni.

Kivesszük a sütőből és ízlés szerint megkenjük lekvárral. A fehérjét habbá verjük, majd hozzákeverjük a cukrot. Nyomózsákba töltjük és a pitére nyomkodjuk. Vissza tesszük a sütőbe néhány percre.