MENTES

Hozzávalók
Linzer tészta:
  • 210 g teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 100 g hideg vaj
  • 40 g nyírfacukor
  • 1 tojássárgája
  • 1 db citrom héja és fél citrom leve
  • 125 g krémes natúr joghurt
  • csipet só
Töltelék:
  • 500 g alma
  • 50 g nyírfacukor
  • 200 g darált dió
  • 200 g baracklekvár

Almás-diós linzer torta

Elkészítjük a linzer tésztát.

A liszthez morzsoljuk, vagy reszeljük a hideg vajat. Majd hozzá adagoljuk a többi hozzávalót is.

Összegyúrjuk a tésztát, és a hűtőbe tesszük 20 percre.

Amíg pihen a tészta az almát lereszeljük, majd megpároljuk. Hozzáadjuk a cukrot és kihűtjük.

A lekvárt a dióval összekeverjük.

Kinyújtjuk a tésztánkat, majd egy tortaformával kerek formára szaggatjuk.

Sütőpapírral kibéleljük a tortaforma alját és belehelyezzük a tésztát. Előmelegített sütőben 180 fokon 5 percig elősütjük.

Majd kivéve a sütőből, rákanalazzuk a lekváros diós masszát, és az almát. A tetejére hosszú csíkokat vágunk a megmaradt tésztából.

A sütőbe visszatéve még kb 20 percig sütjük.