MENTES

Hozzávalók
  • 170 g teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 3 tojás
  • 3 dl mandulatej
  • 1 ek. vanília aroma
  • 2 ek. nyírfacukor
  • 1 csomag zero vanillin cukor
  • csipet só
  • 250 g eper
  • 125 g áfonya

Clafoutis francia pite teljeskiőrlésű lisztből

A tojásokat habosra keverjük az édesítővel. Hozzáadjuk a tejet, aromát, vanillin cukrot, és mehet bele a csipet só. Majd beleszitáljuk a lisztet, és palacsinta tészta állagúra keverjük.

Egy pite formát kivajazunk, és beleöntjük a masszát. A megmosott gyümölcsöt belepotyogtatjuk.

Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 30 percig sütjük.

Langyosan tálaljuk. A tetejét megszórhatjuk poreritrittel.