MENTES

Hozzávalók
  • 5 tojás
  • 5 ek. nyírfacukor
  • 190 g darált dió
  • 400 g meggy
Tetejére:
  • cukormentes étcsoki
  • 70 g vaj

Csokis Meggy szelet

A tojásokat habosra keverjük. Amikor már szép fehér a hab, hozzá keverjük az édesítőt is. Néhány percig géppel még keverünk rajta.

Kézi habverővel elkeverjük a dióval.

Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. (36*25 tepsi méretet használtam)

Ha fagyasztott meggyet használunk, akkor jól csepegtessük le, mert nem tesz jót a tésztának. Belepotyogtatjuk, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30 percet sütjük.

Ha elkészült a süti, megvárjuk amíg kihűl.

A csokit megolvasztjuk a vajjal. Vagy vízgőz felett, vagy a mikróban sűrű kevergetés mellett.

Ráöntjük a piskótára, és szépen elkenjük:)

Csokis Meggy szelet