MENTES

Hozzávalók
Piskóta:
  • 6 tojás
  • 160 g darált dió
  • 3 ek. nyírfacukor
Krém:
  • 1 cs. vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 3 ek. nyírfacukor
  • 200 ml cukrászhab

Diós piskótatekercs

A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzá adjuk a diót. Habbá verjük a fehérjét, majd összeforgatjuk a tésztát. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát. Előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük. Melegen, konyharuhával feltekerjük, és így hagyjuk kihűlni. Addig elkészítjük a krémet. A pudingot a leírás szerint sűrűre főzzük a tejjel és a cukorral. Felverjük a habot, és ha a puding kihűlt géppel összekeverjük.

A tésztát megkenjük a krémmel, majd óvatosan feltekerjük. Hűtőben picit pihentetjük.