MENTES

Hozzávalók
  • 500 g eper
  • 200 ml cukrászhab
  • 3 ek. nyírfacukor
  • 2 csomag light leveles tészta

Eper roló

Eperkrémmel töltött rolók. Csak néhány alapanyag szükséges hozzá és máris egy finom süteményt készíthetünk 🙂

Az epret megmossuk, majd feltesszük főzni kettő kanál vízzel. Mikor megpuhult leöntjük a felesleges levet, és összeturmixoljuk. Hozzá keverjük az édesítőt.

Felverjük a tejszínt, majd a kihűlt eper püréhez keverjük. Kész is a krémünk.

A leveles tésztából csíkokat vágunk, majd a roló formára tekerjük. Előmelegített sütőben 180 fokon kb 15 percig sütjük.

Ha elkészült lehúzzuk a formáról és hagyjuk kihűlni.

Megtöltjük a rolókat:)

Eper roló