Eper szelet
Ezt a könnyű epres sütit biztosan szeretni fogjátok. 🙂
Édesítővel is nyugodtan elkészíthetitek:)
A piskótához a tojásokat géppel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a cukrot. Kézi habverővel belekeverjük a mandulát és a lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsibe üntjük.( lehet torta forma is)
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 percig sütjük.
A krémhez a tejszínt habbá verjük, az olvasztott csokit, az aromát és a cukrot is hozzákeverjük.
Az elkészült, kihűlt piskótát félbe vágjuk. Az egyik felét megkenjük a krémmel, majd mehet rá a szeletelt eper. A piskóta másik felét is megkenjük vékonyan krémmel, és ráhelyezzük az epres piskótára. A tetejére is krém kerül, majd újra szeletelt eper.
Fogyasztás előtt érdemes picit hűtőbe tenni.