MENTES

Hozzávalók
Piskóta:
  • 8 tojás
  • 8 ek. darált mandula
  • 5 ek. teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 5 ek. nyírfacukor
Krém:
  • 200 ml cukrászhab
  • 250 g mascarpone
  • 150 g fehércsoki pasztilla
  • 1 ek. vanília aroma
  • 1 ek. nyírfacukor
Tetejére és a közepébe:
  • 400 g eper

Eper szelet

Ezt a könnyű epres sütit biztosan szeretni fogjátok. 🙂

Édesítővel is nyugodtan elkészíthetitek:)

A piskótához a tojásokat géppel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a cukrot. Kézi habverővel belekeverjük a mandulát és a lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsibe üntjük.( lehet torta forma is)

Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 percig sütjük.

A krémhez a tejszínt habbá verjük, az olvasztott csokit, az aromát és a cukrot is hozzákeverjük.

Az elkészült, kihűlt piskótát félbe vágjuk. Az egyik felét megkenjük a krémmel, majd mehet rá a szeletelt eper. A piskóta másik felét is megkenjük vékonyan krémmel, és ráhelyezzük az epres piskótára. A tetejére is krém kerül, majd újra szeletelt eper.

Fogyasztás előtt érdemes picit hűtőbe tenni.