MENTES

Hozzávalók
  • 6 db tojás
  • 3 ek. selyemfűméz
  • 6 ek. rizsliszt
  • 2 ek. kakaópor
  • fél citrom leve
  • 200 g mascarpone
  • 45 g tejszínízű habpor
  • 1 dl tojáslikőr
  • 2 ek. porcukor

Karácsonyi piskótatekercs

A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A tojások sárgáját kikeverjük a mézzel, hozzáadjuk a lisztet, kakaót, citrom levét, és a sót.

A fehérjét habbá verjük, majd óvatosan összeforgatjuk a tésztát.

Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd beleöntjük a masszát.

Előmelegített sütőben, 180 fokon 15 percig sütjük.

A krémhez a habport a leírása szerint elkészítjük. Hozzákeverjük a mascarponét, és a likőrt.

A készpiskótát nedves konyharuhával feltekerjük, és így hagyjuk kihűlni. Visszatekerve megkenjük a krémmel, és újra feltekerjük.

Hűtőben 2 órát pihentetjük.