MENTES

Hozzávalók
Piskóta:
  • 4 db tojás
  • 3 ek. holland kakaópor
  • 3 ek. xilit
  • 2 ek. zabpehelyliszt
  • Pisztácia krém
Csokis réteg:
  • 80 g cukormentes csoki( 65%)
  • 20 g vaj
  • 100 g habtejszín
  • Csoki réteg a tetején:
  • 80 g cukormentes tejcsoki
  • 20g vaj

Pisztácia krémes csokis torta

A tojásokat habosra keverjük, majd hozzáadjuk az édesítőt, és így keverjük néhány percig. Kézi habverővel elkeverjük a lisztet és a kakaót a tojáshabbal.

Tortaformába öntjük. Nekem állítható tortaformám van, 20 cm-re húztam össze. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30 percig sütjük.

Ha a piskótánk kihűlt, rákenjük a pisztácia krémet és amíg elkészítjük a csoki réteget, hűtőbe tesszük. (a tortaformát csak addig vettem le,amíg a piskóta kihűlt.)

Felhabosítjuk a tejszínt, a csokit a vajjal felolvasztjuk. Majd ha már nem túl forró,hozzákeverjük a tejszínhez. Megkenjük vele a tortát, és ismét hűtőbe tesszük.

A tejcsokit szintén megolvasztjuk egy kevés vajjal. Majd a torta tetejére öntjük.

Pisztácia krémes csokis torta