MENTES

Hozzávalók
  • 300 g teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 250 g vaj (olvasztott)
  • 130 g tejföl
  • 2 tojássárgája
  • 70 g nyírfacukor/xilit
  • 1 cs. zero vaníliás cukor
  • fél tk. szódabikarbóna
  • csipet só
Töltelék:
  • 500 g krémes túró
  • 2 tojás
  • 1 bio citrom héja
  • 50 g nyírfacukor/xilit
Szóráshoz:
  • 2 ek. zabpehely

Túrós pite

A tojásokat elkeverjük a cukorral, majd a liszthez öntjük. Hozzá adjuk a lágy vajat, tejfölt, szódabikarbónát és mehet bele egy csipet só.

Összegyúrjuk a tésztát, majd 15 percre, alufóliába csomagolva a hűtőbe tesszük.

Addig elkészítjük a tölteléket. Minden hozzávalót egy tálba teszünk, és összekeverjük.

A tésztát félbe vágjuk. Kinyújtjuk az egyiket és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Megszórjuk zabpehellyel és ráborítjuk a krémet. Egyenletesen elkenjük. Kinyújtjuk a másik tésztát is, és ráhelyezzük a krémre. A tetejét villával megszúrkáljuk és előmelegített sütőben, kb. 25 perc alatt készre sütjük.